• Snelle bezorging
  • Ruime keuze
  • Discreet pakket

Als je thuis positief test - 5 snel advies!

Gepubliceerd: datum door Nordictest
Als je thuis positief test - 5 snel advies!

Het kan een schok zijn om positief te testen met een thuistest, of het nu een zwangerschapstest is of een keelontstekingstest. Wat moet je doen als je positief test? Er zijn verschillende belangrijke stappen te nemen om ervoor te zorgen dat je gezond blijft.

We zullen kijken naar 5 belangrijke tips om in gedachten te houden als je een positief resultaat krijgt bij een thuistest.

5 tips bij een positief resultaat bij thuistests:

1. Bevestig het resultaat

Natuurlijk kun je een chlamydia-test doen, maar als deze ook positief is, is het tijd om contact op te nemen met de gezondheidszorg. Dit kun je op verschillende manieren doen. Als je de voorkeur geeft aan een meer anoniem gesprek met een arts online, dan is dat eenvoudig te regelen.

Het is belangrijk te onthouden dat er vals positieve resultaten kunnen zijn. Geen enkele thuistest is perfect en bovendien kan de test reageren op markers die wijzen op een andere ziekte. Het is dus belangrijk professionele hulp te krijgen bij het interpreteren van de tests.

Als een arts vindt dat een nieuwe test nodig is, kun je hiervoor een afspraak maken. Soms is zelfs geen extra test nodig. Op basis van de informatie die je geeft over de test en je symptomen kan een arts je instructies geven voor de behandeling.

2. Raak niet in paniek!

Het feit dat je positief test voor syfilis of een andere ziekte betekent niet dat je in paniek moet raken. Je kunt de ziekte lange tijd hebben zonder deze te behandelen voordat deze een ernstige bedreiging vormt voor je gezondheid. Het is normaal om bezorgdheid te voelen wanneer je een positief testresultaat krijgt, maar je hoeft echt niet je hele leven overhoop te halen!

Onthoud dat deze test niet hetzelfde is als een diagnose. Voordat de test is bevestigd door een gekwalificeerde zorgverlener, probeer kalm te blijven. Trek geen overhaaste conclusies over je gezondheid en het risico op overlijden. Gedachten over ziekte en dood dragen niet bij aan een betere gezondheid!

3. Behandel niet op eigen houtje

Zelfs als je online interessante informatie hebt gelezen over hoe je herpes kunt behandelen met wat er in je koelkast staat, is het misschien het beste om niet zelf aan de slag te gaan. Voordat je professioneel advies hebt gekregen, weet je namelijk niet zeker of je daadwerkelijk de infectie hebt waarvan je vermoedt dat je die hebt.

Het moet worden opgemerkt dat er behandelingen zijn die natuurlijk en mild lijken, maar in werkelijkheid negatieve effecten kunnen hebben. Als je zelf probeert blaren en andere symptomen thuis te behandelen, loop je het risico je toestand te verergeren.

Bovendien, als je andere medicijnen gebruikt, wordt het echt niet aanbevolen om te proberen een ziekte waarmee je positief hebt getest bij een thuistest zelf te behandelen. De behandeling moet worden opgesteld in overleg met iemand die gekwalificeerd is om een diagnose te stellen en behandeling voor te stellen, zoals een arts.

4. Houd afstand indien nodig

We weten nu dat er infecties zijn die bijzonder gevaarlijk zijn voor ouderen en mensen met andere aandoeningen. Als je positief hebt getest op een besmettelijke ziekte zoals een seksueel overdraagbare aandoening of COVID-19, is het belangrijk om de richtlijnen van de autoriteiten te volgen en afstand te houden.

Het is waarschijnlijk in je eigen belang om de verspreiding van de infectie te verminderen. Of je nu symptomen hebt of niet, je moet een positief testresultaat serieus nemen. Vermijd knuffels en kussen totdat je betere informatie hebt over hoe de infectie zich naar anderen kan verspreiden.

5. Bereid je voor op een doktersbezoek

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een telefonisch consult of een doktersbezoek, is het verstandig om je voor te bereiden. Verzamel informatie over hoe je besmet bent geraakt en hoe je de symptomen hebt ontdekt.

Dit kan relevant zijn voor een arts die probeert een totaalbeeld te krijgen om een diagnose te stellen. Er kunnen meerdere dingen belangrijk zijn voor een zorgverlener.

Je moet mogelijk vragen beantwoorden zoals:

  • Welke thuistest heb je gedaan?
  • Hoe heb je de thuistest uitgevoerd?
  • Wanneer heb je de test afgenomen in relatie tot het vermoedelijke infectiemoment?
  • Welke symptomen ervaar je?
  • Meer informatie over je gezondheid en je medische geschiedenis.

De arts waarmee je overlegt, wil mogelijk ook meer weten over medicijnen die je gebruikt of hebt gebruikt, dus zorg ervoor dat je de namen van deze medicijnen onthoudt.

Zodra je testresultaat thuis is bevestigd door een geschikte zorgverlener, zorg ervoor dat je de aanbevelingen opvolgt die je krijgt voor de behandeling. Maak je geen zorgen alleen omdat een arts een nieuwe test wil doen. Dit betekent niet dat je nu ernstig ziek bent, maar eerder dat er redenen zijn om uit te sluiten of te bevestigen wat de symptomen kunnen betekenen.

Onthoud dat een positief resultaat bij een thuistest in wezen iets positiefs is. Nu weet je wat je dwarszit. In plaats van je zorgen te maken, kun je nu actie ondernemen en doen wat nodig is om van de infectie af te komen of deze te beheren. Je kunt nu beginnen te werken aan levensstijlveranderingen die je gezondheid beter kunnen maken dan ooit tevoren!

Zorg ervoor dat je de steun krijgt die je nodig hebt

Tenslotte is het belangrijk te vermelden dat ondersteunende netwerken waardevol zijn. Dit kunnen je vrienden, familieleden of misschien een meer anonieme online gemeenschap zijn op een forum. Met anderen kunnen praten die dezelfde ervaring doormaken als jij na een positieve thuistest, kan zeer nuttig zijn en je helpen om te gaan met de stress die dit met zich meebrengt.