• Snelle bezorging
 • Ruime keuze
 • Discreet pakket

5 symptomen die suggereren dat je chlamydia hebt

Gepubliceerd: datum door
5 symptomen die suggereren dat je chlamydia hebt

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening in Zweden en kan iedereen treffen, zowel mannen als vrouwen. De ziekte wordt overgedragen via een specifieke bacterie die zich verspreidt wanneer u onbeschermde seks heeft met iemand die de ziekte heeft. Vandaag bespreken we alles wat u moet weten over deze ziekte en welke symptomen erop kunnen wijzen dat u deze ook heeft.

Chlamydia symptomen

De symptomen die wijzen op een chlamydia-infectie kunnen verschillen tussen mannen en vrouwen, maar kunnen ook van persoon tot persoon verschillen. Daarom kan het een goed idee zijn om een chlamydia-thuistest te doen, zelfs als uw symptomen niet precies overeenkomen met degene die we hieronder vermelden.

Vrouwen

De vijf meest voorkomende symptomen bij vrouwen met chlamydia zijn:

 • Pijn in de onderbuik
 • Pijn bij het plassen
 • Bloedingen tussen menstruaties
 • Afscheiding uit de vagina
 • Bloedingen na seks

Mannen

De vijf meest voorkomende symptomen bij mannen met chlamydia zijn:

 • Pijn bij het plassen
 • Urethritis
 • Pijn in het scrotum
 • Zwelling in het scrotum
 • Afscheiding uit de urethra

Dit zijn de vijf meest voorkomende symptomen die wijzen op de aanwezigheid van chlamydia bij een man of vrouw. De meest voorkomende situatie is echter dat een persoon die besmet is met chlamydia helemaal geen symptomen heeft. Daarom adviseert 1177 om altijd een chlamydia-thuistest te doen wanneer u onbeschermde seks heeft gehad met een nieuwe partner, zelfs als u geen symptomen heeft. Het wordt ook aanbevolen dat uw partner wordt getest.

Chlamydia-thuistest

Als u last heeft van een van de bovengenoemde symptomen, zoals bloedingen tussen menstruaties of afscheiding uit de urethra, en recentelijk onbeschermde seks heeft gehad met een nieuwe partner, moet u een chlamydia-thuistest doen. Gelukkig kunnen we u zo'n test aanbieden.

Met onze chlamydia-thuistest krijgt u binnen 10 minuten resultaten, en in 98% van de gevallen is het resultaat betrouwbaar. Dit maakt onze test een van de beste op de markt, en natuurlijk bieden we u ook een goede prijs. Bovendien is onze test geschikt voor zowel vrouwen als mannen, om het u zo eenvoudig mogelijk te maken. Natuurlijk leveren we ook een handleiding voor het gebruik van de test, om de beste resultaten te behalen. We willen de samenleving helpen chlamydia te bestrijden, en dat proberen we te bereiken met onze thuistests. Aarzel dus niet om er een te bestellen als u vermoedt dat u besmet zou kunnen zijn. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe gemakkelijker deze te behandelen is.

Als u chlamydia heeft

Als onze chlamydia-thuistest positief uitwijst, moet u zo snel mogelijk medische hulp zoeken. U kunt bijvoorbeeld hulp zoeken bij uw huisarts of bij een jeugdgezondheidscentrum. De eenvoudigste manier om de ziekte te behandelen, is met antibiotica. Als de ziekte op tijd wordt behandeld, zouden er geen complicaties moeten optreden.

Het is ook belangrijk om te weten dat Zweden een infectieziektewet heeft. Dit betekent dat u verplicht bent medische hulp te zoeken voor chlamydia als u weet of vermoedt dat u de ziekte heeft. Dit geldt ook voor de partner waarmee u seks heeft gehad.

Bescherm uzelf tegen chlamydia

De eenvoudigste manier om uzelf tegen chlamydia te beschermen, is door simpelweg condooms te gebruiken. De ziekte wordt namelijk overgedragen wanneer slijmvliezen met elkaar in contact komen. Door een condoom te gebruiken, elimineert u het risico op infectie. Onthoud dat u zelfs besmet kunt raken als u al eerder chlamydia heeft gehad.